“De klad is er een beetje in gekomen”, zei ze. Dat verbaasde me, want ik was gewend om elke week een blog van haar te zien verschijnen – maar inderdaad, de laatste kon ik me niet meer herinneren… Ze was een beetje uit mijn gezichtsveld verdwenen.

 

Wat was er gebeurd?

Deze klant, laten we haar Inge noemen, ging lekker in haar bedrijf. Ze had de afgelopen tijd nieuwe initiatieven ontplooid en veel klanten geholpen. De afgelopen weken moesten haar kinderen weer thuis online naar school, dus de routine werd omver gegooid. Ze had haar blog één keer een week uitgesteld. En toen nog een keer. En zo ongemerkt was het bloggen helemaal weggezakt.

Vandaar dat ze nu in mijn webinar zat. Om de draad weer op te pakken.

 

Want niet bloggen = minder klanten

Inge kreeg altijd een gestage stroom klanten uit haar blogs en nieuwsbrieven. Die stroom is nu aan het opdrogen. Ze houdt de cijfers van haar bedrijf goed bij en kon dus ook zien waar die verminderde klantenstroom aan lag: de toevoer via de blogs is afgesneden. Via andere kanalen – webinars, spreekbeurten, netwerken – krijgt ze niet minder klanten dan anders. Ze komt dus voor zichzelf niet weg met de smoes dat het wel aan corona zal liggen, of aan de tijd van het jaar 😉

 

Ze blogt weer!

De dag na mijn webinar zag ik weer een blog van Inge in mijn mailbox ploffen, met het thema dat ik de dag ervoor als bloghaakje had aangereikt. Ze kijkt mijn dagelijkse Facebook lives, dat wist ik. In het webinar deelde ik tips om te zorgen dat je blog er wél elke week komt.

Ik heb er dus vertrouwen in: zij blogt weer, ze is weer terug in mijn gezichtsveld én in dat van haar potentiële klanten. Er zal een gat vallen in haar klantenaantallen door die weken waarin ze niet blogde, maar dat laat ze niet zomaar nog een keer gebeuren.

En dat maakt mij dan weer blij: dat ik met een tip hier en een webinar daar klanten als Inge kan helpen om hun bedrijf te blijven draaien, zelfs nu. Best een mooi vak, het mijne…

 

En jij?

Lukt het jou om elke week (of elke twee weken, maar minder moet het niet worden voor het effect) een blog te schrijven en te publiceren? Als je dat lastig vindt, kun je vanavond om acht uur nog meedoen met de reprise van hetzelfde webinar als Inge bijwoonde: het webinar waarmee je blog er wél elke week komt.

Zie ik je daar?